Winkelen in het Huygenskwartier

Huygenskwartier Voorburg is winkelen in een sfeervol, authentiek winkelgebied. Je vindt er bijzondere boetiekjes en speciaalzaken, voor de laatste mode, leuke accessoires, kinderkleding en de dagelijkse boodschappen. Hier vind je alles wat je nodig hebt!

Elke zaterdag is er weekmarkt op het Oosteinde. Je kunt er terecht voor verse levensmiddelen, verschillende delicatessen, snacks, bloemen, kleding en veel meer. Leuk dus om een dagje winkelen te combineren met een gezellig bezoekje aan de markt!

Het winkelgebied kent een breed aanbod aan horecagelegenheden. Van chique restaurants met een hooggewaardeerde menukaart tot gezellige (grand) café’s met een ontspannen sfeer. Kortom, genoeg mogelijkheden om tijdens het winkelen culinair te genieten van een lunch of diner.

Evenementen bij Huygenskwartier Voorburg

Carillonklokken

Unieke reeks carillonconcerten Voorburg

Op vier zaterdagen in juni en juli wordt een unieke reeks carillonconcerten gegeven in Huygenskwartier Voorburg. Iedere week speelt een andere beiaardier een eigen programma op het carillon van de Oude Kerk. Buiten de kerk staat een beeldscherm waarop live te zien is hoe de beiaardier muziek maakt.

10, 17, 24 juni en 1 juli 2023
Lees meer over de carillonconcerten
Twee mensen die in het gras een boek liggen te lezen

In de Wolken Zomerfestival

Kinderboekwinkel In de Wolken is al bijna 25 jaar een begrip in Huygenskwartier Voorburg en omstreken. Tijdens het In de Wolken Zomerfestival kun je genieten van diverse auteursbezoeken, een voorleesvoorstelling, schmink, workshops, poppenkast én gratis popcorn en suikerspinnen. Het belooft een gezellig feestje te worden!

24 juni 2023
Lees meer over In de Wolken Zomerfestival
Boot op het water tijdens Kids Heroes Fun Cruise

Kids Heroes Fun Cruise & koopzondag

In boten van verschillend formaat vertrekt de vloot zaterdag 19 augustus vanaf de Huygenshaven aan de Sionstraat. Alle poppen in de parade worden aangekondigd vanaf het podiumschip. De meer dan levensgrote Kids Heroes varen in een lange stoet naar de sluis in Leidschendam voor een spetterende afsluiting. Zondag 20 augustus is het koopzondag.

19 & 20 augustus 2023
Lees meer over Kids Heroes Fun Cruise

Tip

Kies voor een dagje uit in het historisch Voorburg. Van Huygen's Hofwijck, museum Swaensteyn, de welbekende beeldenroute door naar een diner in het historische centrum. Er is van alles te doen in het altijd gezellige Huygenskwartier.

Waar kan je ons vinden?

Logo Huygenskwartier Voorburg

Huygenskwartier Voorburg

Voorburg
huygenskwartiervoorburg@lv.nl

Meer informatie?

Bezoek de website

Website bezoeken

Verrassende activiteiten

Houtzaagmolen De Salamander

De Salamander is een opvallende houtzaagmolen in Leidschendam. De molen is rond 1778 opnieuw gebouwd. Er werd een stoommachine ingezet om ook bij windstilte te kunnen zagen, een techniek die voor die tijd vrij nieuw was.

Stenen bank (Juliana-Bernhardpark)

In 1947 is ter gelegenheid van het huwelijk van prinses Juliana en prins Bernhard een herdenkingsbank gebouwd in de stijl van de Nieuwe Haagsche School en met beeldhouwwerk naar ontwerp van de beeldhouwer Albert Termote.