Evenementen overzicht

Ontdek alles wat er te beleven valt met het handige zoekfilter

Zoekfilter

Maak uw selectie
Wis filter
  • Startdatum:
    Einddatum:

Kunst en cultuur

Marjolein Meijers – Simpel mooi bestaan

16 januari 2022

Liedjes die je bij de strot grijpen. Schoon van eenvoud. Hilarisch herkenbaar, maar zeker niet alleen lollig. Marjolein Meijers weet het publiek te raken met teksten over liefde, vriendschap en afscheid. Zonder zich te vertillen aan de zwaarte van het leven.

Kunst en cultuur

Wouter Monden – Geen punt

21 januari 2022

In Geen Punt vertelt Wouter op hilarische wijze en met een stortvloed aan grappen hoe hij vol overgave zen probeert te zijn in een wereld vol spanningen.

Kunst en cultuur

Ida van Dril – De Vliegende Hollander (7+)

23 januari 2022

Ida van Dril duikt in dit mysterieuze verhaal en dompelt je onder in een waargebeurde leugen. Onder regie van Fred Delfgaauw neemt zij je mee naar de woeste zee. Een muzikale en grappige voorstelling met laffe helden en heldhaftige lafaards.

Kunst en cultuur

Arie Koomen – BOE!

27 januari 2022 om 20:30 uur

In BOE! worden economische problemen opgelost. De toekomst wordt uitgelegd. Er worden oplossingen aangedragen. Door Arie? Ja! Juist door hem. Is het allemaal zo simpel? JA! Zo simpel is het. Tuurlijk… niet al zijn oplossingen zullen bij iedereen in de smaak vallen. Dat is wel typisch Arie. De mensen voor zich winnen om ze daarna resoluut tegen zich te laten keren. BOE!

Kunst en cultuur

Matangi Quartet

17 februari 2022

In deze tijd waar alles een paar clicks binnen hand bereik ligt, in de wirwar van snelle smartphones, pop-up concerten en twitter composities wil Matangi het publiek lostrekken uit deze wereld van prikkels en impulsen en ze laten terugkeren naar de klassieken.

Kunst en cultuur

Constantijn Huygens. Een leven in brieven

23 februari t/m 29 mei 2022

Vanaf 23 februari 2022 organiseren Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn de tentoonstelling Constantijn Huygens. Een leven in brieven. Het is voor het eerst dat een tentoonstelling exclusief zal worden gewijd aan Huygens’ briefwisseling,

Kunst en cultuur

Groninger Studenten Cabaret Festival – Finalistentour

17 april om 20:30 uur

De finalistentour van het 35ste Groninger Studenten Cabaret Festival komt er weer aan! Het Festival is tot op de dag van vandaag een van de grootste cabaretfestivals van Nederland. In het najaar van 2021 gaan de drie talenten die de finale halen een tour maken langs theaters in het hele land. Ben jij erbij om de finalisten van dit jubileumjaar te aanschouwen?

Kunst en cultuur

Pianotrio 258

24 maart 2022

Lestari Scholtes piano, Eduardo Paredes Crespo viool, Leonard Besseling cello: Drie bevlogen musici met een rijke kamermuziek historie in binnen- en buitenland. Trio 258 vormde zich in 2015.

Kunst en cultuur

Kira Kool – Gonnie en Gijsje samen op stap (2+)

27 maart 2022 om 11:00 en 13:30 uur

Gonnie en Gijsje samen op stap is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea. Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur voor jong en oud. In deze voorstelling zullen geen poppen worden gebruikt maar worden de gansjes Gonnie en Gijsje symbolisch verbeeld.

Kunst en cultuur

Lonneke Dort – Allemaal of niemand

16 april 2022 om 20:30 uur

Allemaal of niemand is een nieuw programma van cabaretière Lonneke Dort. Het programma geeft ruimte aan alle grillige, schurende en oergeestige observaties van de met een gezonde dosis bluf waarin één ding zeker is: als we gaan, dan gaan we met z’n allen.

Kunst en cultuur

Duo Macondo

28 april 2022

Het programma van Duo Macondo wordt gedomineerd door Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek maar bevat ook hedendaags werk. De naam Macondo refereert aan het boek ‘Honderd jaar eenzaamheid’ van Nobelprijswinnaar García Márquez waarin hij schrijft over de imaginaire stad Macondo.

Kunst en cultuur

Kingfisher Sky – Live 2021!

7 mei 2022 om 20:30 uur

Kingfisher Sky is inmiddels kind aan huis in Het Veur Theater. Zij zijn vooral bekend uit de progressieve hardrock scene maar akoestisch zijn ze minstens zo mooi! Elk jaar wordt er een nieuw muzikaal avontuur aangegaan met invloeden uit progressieve rock, Keltische folk en wereldmuziek bijgestaan door bijzondere gastmuzikanten.

Op het water

Beeld: Ringvaart Regatta

Ringvaart Regatta

25 mei 2022

De Ringvaart Regatta roeiwedstrijd over 100 km komt na 88 km door Leidschendam. In de middag komen de meer dan 100 boten pauzeren en sluiten familie en vrienden aan om de boten aan te moedigen. Hierdoor is het een gezellige drukte in Leidschendam.

Pagina 1 van 1

Verrassende activiteiten

Huize Middenburg

Huize Middenburg is een bijzondere verschijning. Het 17e-eeuwse huis ligt verscholen achter de bomen en de bosschages. Rondom Huize Middenburg kun je heerlijk wandelen in een van de twee parken en lekker uitrusten op het gras.

Youseum

Het Youseum in de Westfield Mall of the Netherlands is het museum waar jíj het kunstwerk bent!