Evenementen overzicht

Ontdek alles wat er te beleven valt met het handige zoekfilter

Zoekfilter

Maak uw selectie
Wis filter

Eten en drinken

Beeld: Huygenskwartier

Aan tafel!

9 december 2023 t/m 5 januari 2025

In 2024 brengen horeca, winkels en culturele instellingen in Huygenskwartier Voorburg een groot aanbod aan producten en activiteiten in het thema ‘Aan tafel!’

Kunst en cultuur

Beeld: Gerart Kamphuis

Expositie Artibrak mei - juni

t/m 22 juni

Van een uitbundig vrolijke toren tot een schijnbaar eenvoudige stenen vorm, de nieuwe expositie in Galerie ArtiBrak brengt uitersten bijeen. Verwacht kleurrijke schilderijen en sterke abstracte sculptuur.

Kunst en cultuur

Beeld: Huygenskwartier

Carillonconcerten 2024

8, 15, 22 en 29 juni 2024

Op vier zaterdagen in juni wordt een unieke reeks carillonconcerten gegeven in Huygenskwartier Voorburg. Iedere week speelt een andere beiaardier een eigen programma op het carillon van de Oude Kerk.

Kunst en cultuur

Beeld: Theater Ludens

Ellister's van der Molen's Veluwesuite

21 juni 2024

De Veluwesuite, gecomponeerd door Ellister Van Der Molen, is een meesterwerk dat de schoonheid van de Veluwe tot leven brengt door middel van muziek. Met haar unieke mix van jazz, klassiek en folk creëert ze een sfeer die zowel hartverwarmend als inspirerend is.

Met kinderen

Beeld: In de wolken

In de Wolken Zomerfestival 2024

22 juni 2024

Tijdens het In de Wolken Zomerfestival komen er auteurs op bezoek en kun je leuke workshops volgen. Michel & Matz geven een voorstelling, er staat een schminktent en er wordt gratis popcorn & suikerspinnen uitgedeeld.

Cursussen en workshops

Beeld: Het Veur Theater

The Visionary Journey Live

22 juni 2024

Bereid je voor om live en persoonlijk ondergedompeld te worden in de magie van transformatie! Gedurende deze avond zal Nurlaila de essentie van haar coachingsprogramma met je delen.

Kunst en cultuur

Beeld: Vocaal Ensemble Muze

Zomerconcert Vocaal Ensemble Muze

23 juni 2024

Vocaal Ensemble Muze kruipt in de huid van de mythologische Muzen en brengen een gevarieerd en bijzonder zomerconcert, met zang, dans en instrumentaal spel.

Winkelen

Beeld: Huygenskwartier

Home Made Market

26 juni 2024

Bezoek deze leuke markt met verschillende kraampjes in de Van Schagenstraat en Herenstraat van 10.00 uur tot 17.00 uur. De tweede Home Made Market van dit jaar is op woensdag 26 juni 2024.

Kunst en cultuur

Beeld: Ber Boom

Zomertentoonstelling van Galerie ArtiBrak

t/m 11 augustus 2024

De zomertentoonstelling van Galerie ArtiBrak is vol van kleur en leven, in keramiek en olieverf. Met werk van keramist Ghislaine van Tongeren, beeldhouwer en keramist Tilly Egberts en kunstschilder Ber Boom.

Kunst en cultuur

Beeld: Theater Ludens

Dans aan de Vliet - Gratitude

29 juni 2024

Mis de allerlaatste voorstelling van Stichting Dans aan de Vliet niet! Na 15 jaar nemen we afscheid met een prachtig één uur voorstelling met een aantal dansscholen.

Eten en drinken

Beeld: Huygenskwartier

40 jaar Le Barquichon

30 juni 2024

Le Barquichon opende veertig jaar geleden voor het eerst de deuren. Op zondag 30 juni 2024 viert het restaurant dit met een groot culinair jubileumfeest met muziek.

Met kinderen

Beeld: Magische Mix Show

Magische Mix Show

30 juni 2024

Hanna zingt in de vrolijke show vele liedjes van onder andere K3, Kinderen voor Kinderen, Disney, Tik Tok en nog veel meer. Zij doet dat samen met haar danseressen Kim en Nikki! Dans en zing mee tijdens deze spetterende show vol dans en zang!

Eten en drinken

Beeld: Huygenskwartier

Jazz in Voorburg

5 t/m 7 juli 2024

Een proeverij van lekkere jazzmuziek en heerlijk eten. Jazz in Voorburg is hét 3-daags gratis toegankelijk Jazz Festival van Voorburg. Op diverse podia in het Huygenskwartier (Van Schagenstraat) presenteren ze een breed programma.

Historie en architectuur

Beeld: Molen de Vlieger

Molendag Leidschendam-Voorburg

6 juli 2024

Op zaterdag 6 juli organiseren Houtzaagmolen de Salamander en Molen de Vlieger een gezamenlijke molendag in Leidschendam-Voorburg. Beide molens zijn geopend voor bezoek en activiteiten vanaf 11:00 tot 16:30.

Kunst en cultuur

Beeld: Theater Ludens

Hugo van Eck - Computergestuurd (try-out)

11 juli 2024

Een cabaretavond in samenwerking met AI. Hugo gelooft dat hij nog niet overbodig is en laat dat zien in zijn voorstelling waarin hij het opneemt voor de toekomst van de mens en tegen een computer die niet had bestaan zonder de menselijke vindingrijkheid.

Historie en architectuur

Beeld: Kasteel Duivenvoorde

Exclusieve zomerrondleiding; Ontdek de zolders van Duivenvoorde

17 t/m 23 augustus 2024

Altijd al eens op een echte kasteelzolder én in een uniek kunstdepot willen kijken? Tijdens de speciale zolderrondleidingen kun je een blik werpen achter de schermen en kom je op plekken die zelden zijn opengesteld voor het publiek.

Pagina 1 van 1

Verrassende activiteiten

Park Vreugd en Rust

Het voormalige landgoed Vreugd en Rust in Voorburg is tegenwoordig een vrij toegankelijk park met leuke voorzieningen.Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van de rust tussen al het groen!

Natuurgebied Duin Horst en Weide

Duin Horst & Weide is een heerlijk gebied om te recreëren en even goed te ontspannen. Tussen de steden Leiden, Den Haag en Zoetermeer biedt Duin Horst & Weide rust, ruimte en bijzonder veel afwisseling.