Evenementen overzicht

Ontdek alles wat er te beleven valt met het handige zoekfilter

Zoekfilter

Maak uw selectie
Wis filter
  • Startdatum:
    Einddatum:

Kunst en cultuur

Beeld: Huygens' Hofwijck

Expositie Constantijn Huygens: Geuren en Beelden

6 april tot en met 3 juli 2022

Constantijn Huygens. Geuren en Beelden staat in het teken van Constantijns tot nu toe vrijwel onbekende kwaliteit als parfumeur. Een van de door hem ontworpen geuren is gereconstrueerd op basis van een eigenhandig recept.

Kunst en cultuur

Foto: Swaensteyn Museum

Tentoonstelling Frans Kokshoorn. Een leven, een oeuvre

23 april tot en met 14 augustus 2022

In Een leven, een oeuvre zijn sculpturen te zien uit verschillende periodes van de Voorburgse kunstenaar. Van het vroege academische werk en de eerste gipsen beelden uit de jaren ’70, tot de laatste serie beelden die Frans maakte in 2021, vlak voor zijn dood.

Kunst en cultuur

Beeld: Huygens' Hofwijck

Voorstelling Venetia's Air

25 juni 2022 om 20:00 uur

Venetia’s air is een voorstelling van muziektheater Lukka, waarin een vrouw uit de 17de eeuw een stem krijgt. Een schoonheid in haar tijd, was Venetia inspiratiebron voor vele kunstenaars.

In de natuur

Foto: Facebook Eventing Zuid-Holland

Ruiters en Menners in recreatiegebied Vlietland

25 en 26 juni 2022

In het weekend van 25 en 26 juni 2022 vindt SGW Vlietland weer plaats. Voor ruiters, amazones en menners en publiek de laatste gelegenheid om te genieten van paardensport in recreatiegebied Vlietland in Leidschendam.

Met kinderen

Beeld: In de wolken

Het In de Wolken Zomerfestival

Zaterdag 25 juni 2022

Graag vieren we met jullie een fijn boekenfeestje. Er komen maar liefst vier auteurs én een illustrator langs die een speciale activiteit zullen verzorgen. Ook kan je meedoen aan vier verschillende workshops.

Kunst en cultuur

Foto: Theater Ludens

Concert Koos Mark Big Band - The big band years

26 juni 2022 om 15:00 uur

De orkestleider Koos Mark heeft met zijn arrangementen en muziekkeuzes een unieke big band sound gecreëerd, die moet je gehoord hebben!

Met kinderen

Foto: Bibliotheek aan de Vliet

Baby Boekstartochtend Bibliotheek (0 - 1,5 jaar) Leidschendam

29 juni 2022 om 10:30 uur

Tijdens de BoekStartochtend geniet je samen met je baby en dreumes van mooie verhalen over wat vosje allemaal meemaakt!

Met kinderen

Foto: Bibliotheek aan de Vliet

Peutervoorlezen in de bibliotheek in Voorburg (2-4 jaar)

29 juni 2022 om 10:00 en 10:30 uur

Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het is goed voor de taalontwikkeling, het stimuleert de fantasie, het zorgt voor rust en regelmaat.

Met kinderen

Foto: Bibliotheek aan de Vliet

Peutervoorlezen in de bibliotheek in Leidschendam (2 - 4 jaar)

8 juli 2022 om 10:00 en 10:30 uur

Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het is goed voor de taalontwikkeling, het stimuleert de fantasie, het zorgt voor rust en regelmaat.

Kunst en cultuur

Beeld Shantykoor Midscheeps

Shantyfestival Shanty's aan de Vliet

9 juli 2022 tussen 12:00 en 17:30 uur

Meer dan 300 zangers en muzikanten in feestelijke “Shanty” klederdracht gaan zich weer inzetten, met een afwisselend zeemansliederen repertoire om alle bezoekers van het Leidschendams sluisgebied een succesvolle middag te geven.

Kunst en cultuur

A Walk Downtown

19 tot en met 21 augustus 2022

Dit festival vindt plaats van 19 t/m 21 augustus 2022. Er komen activiteiten voor jong en oud op het gebied van muziek dans, theater, sport, lifestyle en food. Het festivalgebied strekt zich straks uit over het hele Huygenskwartier Voorburg.

Kunst en cultuur

Constantijn Huygens. Een leven in brieven

31 augustus t/m 4 december 2022

Vanaf 23 februari 2022 organiseren Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn de tentoonstelling Constantijn Huygens. Een leven in brieven. Het is voor het eerst dat een tentoonstelling exclusief zal worden gewijd aan Huygens’ briefwisseling,

Kunst en cultuur

Huygens Festival 2022

23 tot en met 25 september 2022

Het Huygens Festival is hét klassieke muziekfestival van Leidschendam-Voorburg. Drie dagen lang zijn er verschillende optredens van solisten en gezelschappen, zowel professioneel, amateur als jeugd in het Huygenskwartier Voorburg.

Pagina 1 van 1

Verrassende activiteiten

Winkelen rondom de Julianabaan

De persoonlijkheid en gezelligheid van winkelcentrum De Julianabaan in Voorburg voeren de boventoon. Het winkelcentrum van Voorburg heeft een grote diversiteit aan winkels. Daarnaast worden er door het jaar heen worden er diverse activiteiten georganiseerd.

Golfbaan Sportpark De Star

De 18 holes Pitch & Putt golfbaan van Sportpark de Star is een van de leukste Pitch & Putt golfbanen van Nederland! Op de Pitch & Putt baan van Sportpark de Star heb je geen golfpas nodig! Ideaal dus  voor bedrijfsuitjes of familiegolf.