Evenementen overzicht

Ontdek alles wat er te beleven valt met het handige zoekfilter

Zoekfilter

Maak uw selectie
Wis filter
  • Startdatum:
    Einddatum:

Cursussen en workshops

Beeld: Buitenplaats Molenwei

Voorjaars Kruidencursus

1 en 15 april, 6 en 20 mei

Maak kennis met de wereld van de geneeskrachtige planten en kruiden. In 4 lessen van 4 uur leer je zo’n 20 veel gebruikte kruiden kennen. Je leert hoe ze er uitzien en hoe je ze kunt verwerken. De lessen zijn praktisch gericht zodat je al gauw thuis zelf aan de slag kunt.

Kunst en cultuur

Beeld: Cantiamo

Parelconcert Cantiamo in de Dorpskerk Leidschendam

9 juni 2023 om 20:00 uur

Tijdens het parelconcert worden de favoriete nummers van de koorleden, de parels, als een soort ‘The best of Cantiamo’ uitgevoerd. Onder leiding van dirigent Jeroen Bosman brengt het koor ruim vijfentwintig nummers ten gehore.

Kunst en cultuur

Beeld: Huygenskwartier

Unieke reeks carillonconcerten Voorburg

10, 17, 24 juni en 1 juli 2023

Op vier zaterdagen in juni en juli wordt een unieke reeks carillonconcerten gegeven in Huygenskwartier Voorburg. Iedere week speelt een andere beiaardier een eigen programma op het carillon van de Oude Kerk. Buiten de kerk staat een beeldscherm waarop live te zien is hoe de beiaardier muziek maakt.

Kunst en cultuur

Beeld: singalongevents.nl

Scratchconcert

10 juni 2023

Op zaterdag 10 juni 2023 organiseert Singalong Events een scratchconcert in de oude kerk van Voorburg. De ‘Cecilia mis’ van de componist Charles Gounod in één dag ingestudeerd en aansluitend met orkest en solisten uitgevoerd.

Historie en architectuur

Beeld: Huygenskwartier

Voorburgse Rondgang

24 juni 2023

De Voorburgse Rondgang is een kunstenfestival in Huygenskwartier Voorburg. De gezellige straten vullen zich met mini-galerietjes, culturele instellingen zetten hun deuren open en je kunt via een route langs alle galeries genieten van alle galeries die Voorburg rijk is.

Kunst en cultuur

Beeld: Huygenskwartier

In de Wolken Zomerfestival

24 juni 2023

Kinderboekwinkel In de Wolken is al bijna 25 jaar een begrip in Huygenskwartier Voorburg en omstreken. Tijdens het In de Wolken Zomerfestival kun je genieten van diverse auteursbezoeken, een voorleesvoorstelling, schmink, workshops, poppenkast én gratis popcorn en suikerspinnen. Het belooft een gezellig feestje te worden!

Eten en drinken

Beeld: Huygenskwartier

Jazz Culinair in Huygenskwartier

30 juni t/m 2 juli 2023

Een muzikale proeverij met lekkere jazzmuziek! Op diverse podia wordt een breed programma gepresenteerd, waarin naast nationaal en internationaal vermaarde Jazzmusici ook podium is voor lokaal en regionaal Jazztalent. In diverse tenten en stands kan genoten worden van drinken en een hapje eten, verzorgd door de horeca van het Huygenskwartier en omgeving.

Kunst en cultuur

Beeld: Buitenplaats Molenwei

Openlucht koffieconcert

1 juli, van 19:30 tot 20:30 uur

Vocaal Ensemble Muze brengt een kleurenpalet aan klanken in de natuur en onder de Silo tent, onder het genot van koffie, thee en wat lekkers. Hemelse liederen van Nederlandse componisten als Strategier en de Klerk, maar ook van Casals en Tsjaikovski. Daarnaast diverse volksliederen uit Hongarije en een uit Zweden.

Sport en spel

Beeld: Stompwijkse Paardendagen

Stompwijkse Paardendagen 2023

14 t/m 17 juli 2023

Dit jaar worden de Stompwijkse Paardendagen gehouden van 14 t/m 17 juli 2023. Meer informatie volgt binnenkort.

Met kinderen

Beeld: Huygenskwartier

Kids Heroes Fun Cruise & koopzondag

19 & 20 augustus 2023

In boten van verschillend formaat vertrekt de vloot zaterdag 19 augustus vanaf de Huygenshaven aan de Sionstraat. Alle poppen in de parade worden aangekondigd vanaf het podiumschip. De meer dan levensgrote Kids Heroes varen in een lange stoet naar de sluis in Leidschendam voor een spetterende afsluiting. Zondag 20 augustus is het koopzondag.

Kunst en cultuur

Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg

9 september 2023

Op zaterdag 9 september 2023 is er weer Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg, waar van alles te doen en te beleven is voor jong en oud. Het thema van dit jaar is Levend Erfgoed. Neem een kijkje in de geopende monumenten en leer de prachtige gebouwen en momenten beter kennen.

Kunst en cultuur

Beeld: Huygens Festival

Huygens Festival 2023

22 t/m 24 september 2023

Het Huygens Festival is hét klassieke muziekfestival van Leidschendam-Voorburg. Drie dagen lang zijn er verschillende optredens van solisten en gezelschappen, zowel professioneel, amateur als jeugd in het Huygenskwartier Voorburg.

Kunst en cultuur

Beeld: Huygenskwartier

Museumnacht

7 oktober 2023

‘Night at the museum’ in sfeervol Huygenskwartier Voorburg op zaterdag 7 oktober 2023. Een avondbezoek aan een museum is extra sfeervol. Een mooi verlicht pand in een donkere omgeving, het nodigt uit tot ontdekken. Bezoek de verschillende musea die meedoen aan de Museumnacht.

Met kinderen

Beeld: Huygenskwartier

Halloween met Huygens

28 oktober 2023

Voor alle grote en kleine kinderen is Halloween in het Huygenskwartier een feest. Verkleed je en kom lekker griezelen op zaterdag 28 oktober 2023 in Huygenskwartier Voorburg. Met leuke activiteiten voor kinderen en trendy winkels voor volwassenen is het genieten voor jong en oud!

Met kinderen

Beeld: Huygenskwartier

Intocht Sinterklaas

18 november

Zaterdag 18 november stappen Sinterklaas en zijn Pieten aan wal om de kinderen uit Voorburg te begroeten. Na het officiële welkom maakt de Sint een wandeling door het Huygenskwartier. Ook hier hebben kinderen de kans om Sint Nicolaas te begroeten.

Winkelen

Beeld: Huygenskwartier

Huygens Winterfestival

15 t/m 17 december 2023

Het Huygens Winterfestival staat garant voor warme gezelligheid en volop winterse inspiratie. De winkels en boetieks van Huygenskwartier Voorburg bieden trendy kleding en prachtige cadeaus voor iedereen. Geniet van de gezellige winterbraderie en de koopzondag!

Eten en drinken

Beeld: Huygenskwartier

Lichtjesavond

23 december 2023

Met Kerstmis voor de deur straalt het Huygenskwartier Voorburg. Duizenden kaarsjes en kleine lichtjes verlichten de straten en de vele bezoekers. Trek langs de verlichte historische gevels, luister naar sfeervolle muziek en geniet van een warme kop chocolademelk of een glaasje glühwein.

Pagina 1 van 1

Verrassende activiteiten

Molendriegang Leidschendam

In de 17e eeuw werden in Stompwijk zeven molens gebouwd om de omliggende polders droog te malen. De meest noordelijke driegang bleef behouden. Voor de liefhebbers van fotografie, Hollandse uitzichten en wandelingen langs historische locaties is de Molendriegang dé plek om te zijn.

Windsurfvereniging Vlietland

Windsurfvereniging Vlietland dé plek om te leren windsurfen of er juist nóg beter in te worden! Als echte windsurf-liefhebber kom je bij deze club altijd aan je trekken. Daarnaast organiseert de vereniging talloze gezellige activiteiten.