Ontdek alles wat er te beleven valt met het handige zoekfilter

Zoekfilter

Maak uw selectie
Wis filter
  • Startdatum:
    Einddatum:

Wandelen & fietsen

Constantijn Huygens & zijn tuin

1 juli t/m 31 oktober

Deze zomer zet Huygens’ Hofwijck de tuin van de buitenplaats in de schijnwerpers. Ter gelegenheid van ‘Hofwijck Buiten’ is de wandeling door de tuin uitgebreid met tal van verhalen en kleine presentaties. U leert er van alles over het reilen en zeilen van het 17e-eeuwse tuinieren, wat in tegenstelling tot vandaag de dag vaak een strijd tegen de elementen was.

Wandelen & fietsen

Beeld: nationaalparkhollandseduinen.nl

Week van Nationaal Park Hollandse Duinen

25 september tot en met 3 oktober 2021

Een week speciaal voor u als inwoner of bezoeker van het gebied, vol mogelijkheden om te ervaren hoe uniek en divers het Zuid-Hollandse kustgebied van Hoek van Holland tot Hillegom is.

Kunst & cultuur

Cabaret: Fabian Franciscus – Kleine Wereld

29 september 2021

Fabian zijn eerste voorstelling Vlafeest was na de try-out fase vrijwel de gehele tour uitverkocht. Daarmee haalde hij in meerdere theaters al de grote zaal. Meermaals ging hij viraal met stukjes uit zijn voorstelling en was o.a. te gast bij Kopspijkers, Spijkers met Koppen, Radio 538 en Na Het Nieuws.

Kunst & cultuur

Klarinettrio LEA

30 september 2021

Lars Wouters van den Oudenweijer - klarinet, Esra Pehlivanli – altviool en AnastasiaSafonova – piano. Het Kegelstatt klarinettrio is gecomponeerd voor vrienden van Mozart. Schubert componeerde de poëtische toverwereld Märchenerzählungen. Verder melodieuze muziek van Gordon Jacob en romantisch werk van Carl Reinecke.

Kunst & cultuur

Rosa Da Silva - Daar moet je heen

30 september 2021

In Daar moet je heen neemt Rosa je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug.

Kunst & cultuur

Meiden van LOS – Lusten en Lasten

1 en 2 oktober 2021

De Meiden van LOS zijn terug! In een ongekend tempo volgen liedjes en sketches elkaar op in deze goudeerlijke voorstelling over de keerzijde van de medaille.

Kunst & cultuur

Productiehuis Lente - Moeder van glas

1 oktober 2021

‘Moeder van Glas’ is een bewerking van het gelijknamige boek van schrijver en columnist Roos Schlikker. Een verhaal over haar bipolaire moeder. Maar meer dan dat. Het is een ontroerend en vaak ook humoristisch stuk over een belangrijk onderwerp dat te weinig aandacht krijgt: een mens is meer dan zijn gekte.

Kunst & cultuur

Glodi Lugungu - Ze bedoelen het goed

2 oktober 2021

Dit wordt hét jaar voor Glodi Lugungu. Hij heeft er zin in. Eindelijk mag hij doen waar hij daarvoor alleen van droomde: zijn eerste avondvullende theatershow maken.

Kunst & cultuur

Jennie Lena – Sings Michael Jackson unplugged

3 oktober 2021

In een intieme setting neemt Jennie het publiek mee naar drie decennia Michael Jackson. Songs als Thriller, Billy Jean, The Way You Make Me Feel, Man in the Mirror en nog veel meer waarmee zij meer dan 45 miljoen views behaalde op YouTube. Een unplugged eerbetoon aan de King of Pop zoals alleen Jennie Lena dat kan brengen.

Kunst & cultuur

Dostojevski Kwartet

7 oktober 2021

Het Dostojevski Kwartet is een veelbelovend strijkkwartet dat wordt geprezen om haar energieke en bevlogen samenspel.

Kunst & cultuur

René Van Kooten & Shifting Daylight - Gemmae

7 oktober 2021

In ‘Gemmae’ gaan Bram, Ingmar en René in hun muziek en verhalen dieper in op de haastige reis die het leven soms lijkt te zijn. Een inspirerende reis vol dromen, hoop, liefde en groei, maar ook één van afscheid, verval, angst, onrust en verlies. Waar vind je houvast en hoe bepaal je wat echt belangrijk is in een tijd van zoveel ‘moeten’? 

Kunst & cultuur

Brak – Komische eenakter – van Frank Houtappels

7 oktober 2021

Twee zussen, Will de jongste en Tosca de oudste van een gezin, kijken terug op de afgelopen dag en alle dagen daarvoor. Want als je oud bent valt er niet veel vooruit te kijken. Ze vertellen elkaar wat ze elkaar en zichzelf al zo vaak verteld hebben. Het leven kabbelt, of staat zelfs stil. Kleinigheden worden grote gebeurtenissen en andersom.

Kunst & cultuur

Andre Manuel - Sneu (Try-Out)

8 oktober 2021

Lachen, gieren en brullen over de rug van alle anderen. Dat is SNEU. Een ouderwets avondje topamusement. U kan natuurlijk ook thuis blijven. Maar dat is pas echt sneu.

Historie

Museumnacht

9 oktober 2021

Loop mee met de flitsrondleidingen door de tuin of wandel met uw eigen telefoon de route ‘Hofwijck Buiten’. Sommige stukken zijn erg donker, maar het huis en de tuin zijn prachtig verlicht tijdens de nacht. Breng na de rondleiding een bezoek aan het huis, ontmoet Constantijn Huygens, of breng een bezoek aan de museale verdieping en de zolder van Christiaan Huygens.

Kunst & cultuur

2-ater producties & BElief – Fiep heeft haast (4+)

10 oktober 2021 om 11:00 uur en 13:30 uur

Fiep Heeft Haast is een super snelle, knotsgekke voorstelling over druk druk druk zijn, het verkeer, van A naar Beter willen en… tijd nemen om iets werkelijk te zien. Met illustraties van Fiep Westendorp!

Kunst & cultuur

Sébastiaan – One night only (live in concert)

16 oktober 2021 om 20:30 uur

Tijdens dit optreden van Sébastiaan hoor je voor de eerste keer, buiten de 3 singles, 14 gloednieuwe nummers die samen met de live band, onder leiding van Alexander Broussard, een geweldige avond zullen garanderen.

Sport & spel

Pubquiz

24 oktober 2021

Onder de bezielende leiding van Pubquizmaster Chris Piguillet zullen de hersens weer gekraakt gaan worden!

Historie

Lezing Huygens ontmoet Spinoza

24 oktober 2021

Natuurverschijnselen, leven en dood – de meeste mensen willen weten: ‘Wat zit daar achter?’ Huygens pakte dat aan door alles-water-is op te vatten als een mechanisme, Spinoza door het Heelal te zien als God: twijfel tegenover zekerheid. We zullen zien wat deze twee geleerden gemeen hebben, en hoe zij verschillen, door na te gaan wat wolken en regen met elkaar te maken hebben.

Kunst & cultuur

Martijn Cornet en het Ragazze Quartet

28 oktober 2021

De reeks van 24 getoonzette gedichten van Wilhelm Muller is oorspronkelijk geschreven voor een duo van zang en piano. Op verzoek van het Ragazze Quartet – nieuwsgierig naar nieuwe klankkleuren in de liederen – maakte arrangeur Wim ten Have een bewerking van de pianopartij.

Sport & spel

Pubquiz

19 november 2021

Onder de bezielende leiding van Pubquizmaster Chris Piguillet zullen de hersens weer gekraakt gaan worden!

Kunst & cultuur

Floor Le Coultre en Maarten den Hengst

25 november 2021

Het duo speelt sinds het voorjaar van 2017 samen. Ze ontmoetten elkaar als solisten in het Triple concert van Beethoven en bundelen hun krachten in het uitgebreide repertoire.

Kunst & cultuur

Theatercollege: Bram Bakker – Opgebrand

2 december om 20:30 uur

De Balansfabriek biedt een ander perspectief op de gezondheidszorg, dat ons allemaal zo dierbaar is. Zorg is steeds meer verworden tot een duur en niet zelden schaars product. We menen daar recht op te hebben, maar in hoeverre zijn we bereid de verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen rol in de Balansfabriek?

Kunst & cultuur

Kerst in Museum Swaensteyn

4 december 2021 tot en met 9 januari 2022

Vanaf 4 december 2021 t/m 9 januari 2022 kunt u in de donkere dagen rondom kerst genieten van de sfeervolle tentoonstelling Heilige Kerst in Museum Swaensteyn.

Sport & spel

Pubquiz

9 januari 2022

Onder de bezielende leiding van Pubquizmaster Chris Piguillet zullen de hersens weer gekraakt gaan worden!

Kunst & cultuur

Arie Koomen – BOE!

27 januari 2022 om 20:30 uur

In BOE! worden economische problemen opgelost. De toekomst wordt uitgelegd. Er worden oplossingen aangedragen. Door Arie? Ja! Juist door hem. Is het allemaal zo simpel? JA! Zo simpel is het. Tuurlijk… niet al zijn oplossingen zullen bij iedereen in de smaak vallen. Dat is wel typisch Arie. De mensen voor zich winnen om ze daarna resoluut tegen zich te laten keren. BOE!

Kunst & cultuur

Matangi Quartet

17 februari 2022

In deze tijd waar alles een paar clicks binnen hand bereik ligt, in de wirwar van snelle smartphones, pop-up concerten en twitter composities wil Matangi het publiek lostrekken uit deze wereld van prikkels en impulsen en ze laten terugkeren naar de klassieken.

Kunst & cultuur

Groninger Studenten Cabaret Festival – Finalistentour

17 april om 20:30 uur

De finalistentour van het 35ste Groninger Studenten Cabaret Festival komt er weer aan! Het Festival is tot op de dag van vandaag een van de grootste cabaretfestivals van Nederland. In het najaar van 2021 gaan de drie talenten die de finale halen een tour maken langs theaters in het hele land. Ben jij erbij om de finalisten van dit jubileumjaar te aanschouwen?

Kunst & cultuur

Pianotrio 258

24 maart 2022

Lestari Scholtes piano, Eduardo Paredes Crespo viool, Leonard Besseling cello: Drie bevlogen musici met een rijke kamermuziek historie in binnen- en buitenland. Trio 258 vormde zich in 2015.

Kunst & cultuur

Kira Kool – Gonnie en Gijsje samen op stap (2+)

27 maart 2022 om 11:00 en 13:30 uur

Gonnie en Gijsje samen op stap is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea. Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur voor jong en oud. In deze voorstelling zullen geen poppen worden gebruikt maar worden de gansjes Gonnie en Gijsje symbolisch verbeeld.

Pagina 1 van 1

Verrassende activiteiten

Buitenplaats Molenwei

Natuur- en recreatieboerderij Buitenplaats Molenwei werkt aan een toekomstbestendig platteland waar iedereen welkom is. Samen met ambassadeurs, professionals en organisaties creëren ze meervoudige waarden, zowel ecologisch, sociaal, duurzaam en recreatief. Op de verschillende evenementenlocaties op het terrein is altijd wat te beleven op het gebied van cultuur, sport en spel. Zo biedt de buitenplaats het […]

Natuurgebied Leidschendammer­hout

In Natuurgebied Leidschendammerhout grazen Hooglanders rond de plassen en broeden vogels in de bomen. In dit langgerekte natuurgebied kan er eindeloos gewandeld en gereden worden.