Evenementen overzicht

Ontdek alles wat er te beleven valt met het handige zoekfilter

Zoekfilter

Maak uw selectie
Wis filter
  • Startdatum:
    Einddatum:

Kunst en cultuur

Beeld: Huygenskwartier

Expositie leden Artibrak

11 januari t/m 12 februari 2023

Tijdens deze buitengewoon rijke ledententoonstelling zullen 41 kunstenaars hun werk laten zien. Op zaterdag 14 januari om 15 uur wordt de jaarlijkse ledententoonstelling van kunstenaarsvereniging ArtiBrak geopend, welke voor het laatst plaats zal vinden in de galerie Herenstraat 44.

Kunst en cultuur

Beeld: Vlietnieuws

Foto-expositie Poezen

18 januari t/m 26 februari

Foto Atelier BW5 presenteert van 18 januari tot en met 26 februari 2023 de expositie Poezen van de Voorburgse fotograaf Susanne van der Kleij. De thuisportretten van twaalf vrouwen en hun katten – beiden letterlijk blootgesteld aan de camera – roepen een ongekende vertrouwelijkheid op.

Kunst en cultuur

Beeld: Museum Swaensteyn

Tentoonstelling Een Andere Wereld

28 januari t/m 7 mei 2023

Vanaf 28 januari is de overzichtstentoonstelling Een Andere Wereld van de Voorburgse kunstenaar Rik van Iperen te zien. De zorgvuldig samengestelde selectie van twintig schilderijen vormt de neerslag van zijn levenslange zoektocht naar ‘een andere Wereld’.

Kunst en cultuur

Beeld: Theater Ludens

Peter Lusse - Eddie voor het leven (Try-Out)

4 februari 2023

Dertig jaar geleden speelde Peter Lusse de rol van Eddie in de TV-serie Vrienden voor het leven. Nou, dat heeft hij geweten! Na drie decennia vanTV-programma’s, toneelstukken, cabaretvoorstellingen, musicals en operaconcerten, is hij voor veel mensen nog steeds “Eddeped”.

Kunst en cultuur

Beeld: Het Veur Theater

Mark van de Veerdonk - Podiumbeest ontsnapt

4 februari 2023

PODIUMBEEST ONTSNAPT! is het allerlaatste cabaretprogramma van Mark van de Veerdonk worden en zijn handelsmerk blijft hetzelfde: een overdosis aan oneliners, anekdotes en prettig gestoorde meningen op een zalige hoop gegooid. Mark jakkert lekker door in een ondenkbaar decor waar een doorsnee milieustraat zijn vingers bij aflikt.

Kunst en cultuur

Beeld: Hofwijck

Zondagochtendconcert Camerata Trajectina

5 februari 2023, van 10:30 tot 12:00 uur

Op zondag 5 februari brengt Camerata Trajectina in Hofwijck het programma Ex-Libris: vocale muziek uit Nederlandse bibliotheken, met werken van o.a. Orlandus (Roland) Lassus, Ludovicus Episcopius (Lodewijk de Bisschop), Cornelis Schuyt, Jan Pieterszoon Sweelinck en Cornelis Thymanszoon Padbrué.

Kunst en cultuur

Beeld: Theater Ludens

Jansen en de Boer - Jongen van Glas (6+)

5 februari 2023

‘Jongen van glas’ is een voorstelling over vrij zijn en veilig blijven. Over je dromen volgen en voorzichtig zijn. Over uit liefde, liefdeloze dingen doen. Wat is de grens tussen verstandig voorzichtig en onnodig bang?

Kunst en cultuur

Beeld: Theater Ludens

Steven Brunswijk - Alleen Brabanders, geen Nederlanders

10 februari 2023

Steven ben opgegroeid in de mooiste provincie van Nederland: Brabant! Hij houd van de mensen, de omgeving maar voornamelijk de taal. Als kleine jongen heeft hij geleerd om de Brabantse taal eigen te maken. Een donkere jongen met Surinaamse roots die vol Brabants en Surinaams praat! Een gouden combinatie!

Kunst en cultuur

Beeld: Het Veur Theater

Ronald Smink - Bei sein ist mitmachen

10 februari 2023

Ronald Smink is een vlees geboren stripfiguur, met zijn absurde humor en zijn surrealistische kijk op de wereld is dit een voorstelling die geen moment verveelt. In deze voorstelling krijg je een exclusief kijkje in het hoofd van deze bizarre Fries.

Kunst en cultuur

Beeld: Theater Ludens

Davide Rasetti Trio - To Go Up

11 februari 2023

Het Davide Rasetti Trio brengt in het programma To Go Up vooral nieuwe jazzcomposities die op hun nieuwe CD zullen verschijnen. Het optreden is ook het eerste concert in het kader van Jazz Voorburg: een reeks jazzconcerten op verschillende plekken in Voorburg.

Kunst en cultuur

Beeld: Het Veur Theater

Maurice Mulderij - De Tussentijd

12 februari 2023

Maurice Mulderij bracht in de afgelopen jaren meerdere albums uit met eigen liedjes, waarvoor hij de beste muzikanten leende van grootheden als Frank Boeijen, Rob de Nijs en Stef Bos. Hij reisde door het land met een eigen theatervoorstelling die ging over de zin en onzin van de liefde en nu bespeelt Maurice Mulderij De Tussentijd.

Kunst en cultuur

Beeld: Theater Ludens

Sven Ratzke - Venus & Mars (Try-Out)

17 februari 2023

Met zijn nieuwe show duikt Sven Ratzke in zijn catalogus van de mooiste songs van de afgelopen eeuw. Songs over het grote verlangen, waar iedereen een herinnering aan heeft, maar op deze avond verschijnen ze in compleet nieuw licht.

Kunst en cultuur

Beeld: Theater Ludens

Lebbis En Mattijs Verhallen - Het toeval wil (Try-Out)

18 februari 2023

Het hele leven is toeval. Toevallig komen Mattijs Verhallen en Hans Sibbel elkaar tegen. En verdomd, ze gaan een voorstelling maken. Twee mannen in de bloei van hun leven die een bak liedjes en gedachten uitstorten waar je u tegen mag zeggen.

Kunst en cultuur

Beeld: Het Veur Theater

Christian van Eijkelenburg - Drift

18 februari 2023

Drift is een verfrissend, absurdistisch cabaretspektakel over het (niet) toegeven aan menselijke driften. Ga op ongedwongen wijze de confrontatie aan met je innerlijke ikje en verlaat de zaal vervolgens in een staat van ongekende extase.

Kunst en cultuur

Beeld: Theater Ludens

Koek en Ui - Echt wel (4+)

19 februari 2023

‘Echt wel!’ is een humoristische voorstelling over jokken, vriendschap en jezelf zijn. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Kunst en cultuur

Beeld: Het Veur Theater

Silvester Zwaneveld - Zwijgrecht

24 februari 2023

Vanuit zijn zeer persoonlijke verhalen komt Silvester altijd tot een voorstelling die nog dagenlang nagloeit. Hard, ontwapenend, gedreven, herkenbaar, bevlogen en oergrappig. Deze verhalenverteller komt naar je toe met zijn nieuwste show: Zwijgrecht.

Kunst en cultuur

Beeld: Theater Ludens

Eric Vaarzon Morel - Cadanza

24 februari 2023

De ritmische, intrigerende muziek van de flamenco vindt zijn oorsprong in Andalusië. Eric Vaarzon Morel neemt in dit concert twee jonge topartiesten mee om hun talent, durf en originaliteit die zij al op jonge leeftijd ten toon spreiden.

Kunst en cultuur

Beeld: Het Veur Theater

De Toren van Geluid Superjuffie! (5+)

26 februari 2023

De Superjuffie!-boeken van Janneke Schotveld, met illustraties van Annet Schaap, zijn al lange tijd een groot succes. Na de Pluim van de Kinderjury en een eigen bioscoopfilm komt Superjuffie naar de theaters gevlogen!

Kunst en cultuur

Beeld: Theater Ludens

Theo Nijland - Ontboezemingen van een blij mens

3 maart 2023

Theo Nijland rekt de grenzen op van wat er mogelijk is binnen een liedje. Juist als je heerlijk weg wilt glijden op een bed van romantische pianoklanken, wast hij je opeens de oren. Heel slinks en irritant eigenlijk, maar je wilt het, omdat hij er inmiddels een meester in is.

Kunst en cultuur

Beeld: Het Veur Theater

Fuad Hassen - Vogelvrij

11 maart 2023

Vogelvrij is het vierde avondvullende cabaretprogramma van Fuad Hassen. Fuad valt op door zijn toegankelijke, laid-back comedy stijl. Het publiek is op zijn gemak bij Fuad en toch weet hij rake klappen uit te delen. Ook weer nu, in zijn programma Vogelvrij.

Kunst en cultuur

Beeld: Het Veur Theater

Helmert Woudenberg - Het leven en de loopbaan van Louis Bouwmeester

12 maart 2023

In zijn zestiende solo wil Helmert Woudenberg de gouden tijd van Louis Bouwmeester op het toneel doen herleven en onderzoeken wat zijn talent zo uitzonderlijk maakte. Het moet een ode worden aan een magistrale speler, maar ook aan de toneelspelkunst in het algemeen.

Kunst en cultuur

Beeld: Huygenskwartier

Museumnacht Kids

18 maart 2023

Museumnacht Kids is het leukste avondje kunst en cultuur voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. ‘s Avonds na sluitingstijd gaan de deuren van de deelnemende musea en culturele instellingen speciaal voor de bezoekers open. Naast de huidige tentoonstellingen is er bij elke deelnemer een extra tof programma te beleven.

Kunst en cultuur

Beeld: Het Veur Theater

De Règâhs - LOS

18 en 19 maart 2023

Na een flinke periode opgehokt te zijn geweest, willen de Haagse Règâhs weer los, de theaters in. Want tegen één virus bestaat geen vaccin; Het Règâh-virus! Ze hebben heel wat muzikale verrassingen in petto, die geschreven zijn tijdens de gedwongen quarantaine.

Kunst en cultuur

Beeld: Het Veur Theater

Murth Mossel - Tunnelvisie

24 maart 2023

Spreken is zilver, zwijgen is goud, en Murth Mossel is ’n zilversmid. Murth laat zijn publiek lachen met zijn hand gesmede scherpe observaties, persoonlijke verhalen en hilarische gedachtenkronkels.

Kunst en cultuur

Beeld: Het Veur Theater

Koekla - Kabouter Thijm (3+)

26 maart 2023

Kabouter Thijm, naar een prentenboek van Admar Kwant, is een grappige kaboutervoorstelling voor de allerkleinsten over de natuur, de bijtjes waar hij voor zorgt en een beetje magie.

Kunst en cultuur

Beeld: Jannick Hamberg

Victor Luis van Es - De Lachende Derde

23 maart 2023

Een persoonlijke voorstelling van Victor Luis van Es over alledaagse worstelingen met discipline, vriendschap, liefde, werk, en het bestaan op zich.

Winkelen

Mode-event en koopzondag

1 & 2 april 2023

Op zaterdag 1 april in de middag zijn er diverse modeshows in het pittoreske Huygenskwartier. De straatjes kleuren in allerlei zomerse tinten als modellen over de catwalk lopen. En de inspiratie die zaterdag is opgedaan, kan de volgende dag gelijk gebruikt worden tijdens de koopzondag.

Met kinderen

Beeld: Huygenskwartier

Koningsdag 2023

27 april 2023

27 April is het zo ver! De pittoreske straatjes van het Huygenskwartier veranderen in een groot oranje feest. Een feestelijke dag met artiesten, DJ's en bands.

Op het water

Beeld: Ringvaart Regatta

Ringvaart Regatta

31 mei 2023

De Ringvaart Regatta roeiwedstrijd over 100 km komt na 88 km door Leidschendam. In de middag komen de meer dan 100 boten pauzeren en sluiten familie en vrienden aan om de boten aan te moedigen. Hierdoor is het een gezellige drukte in Leidschendam.

Met kinderen

Beeld: Kermis Voorburg

Kermis Voorburg

1 t/m 6 juni 2023

De kermis in Voorburg gaat door! Ook dit jaar zal de kermis neerstrijken op haar vertrouwde locatie aan de Prins Bernhardlaan.

Pagina 1 van 1

Verrassende activiteiten

Huygens’ Hofwijck

Het Museum Hofwijck in Voorburg stelt twee Nederlandse figuren uit de Gouden Eeuw centraal: Constantijn en Christiaan Huygens. De tuin van de buitenplaats Hofwijck is in 2004 gereconstrueerd naar het origineel. Hier kun je dan ook prachtig wandelen!

Restaurant Waterfront

In Restaurant Waterfront kun je overheerlijk eten en drinken met uitzicht op het water. Midden in recreatiegebied Vlietland geniet je zo op een passende wijze van een hapje en drankje.