Gebruik de vele faciliteiten in Bibliotheek aan de Vliet Leidschendam

De Bibliotheek aan de Vliet in Leidschendam staat vol met boeken voor jong en oud. Of je nu houdt van literatuur, architectuur, geschiedenis of biologie: hier vind je bijzondere boeken over alle denkbare thema’s. En er is nog veel meer te doen in de bibliotheek. Je kunt er namelijk ook in alle rust studeren of huiswerk maken op een van de individuele studeerplekken. En je kunt gebruikmaken van de print- en kopieerfaciliteiten, want lang niet iedereen heeft die thuis.

De Bibliotheek aan de Vliet is niet meer alleen een plek waar je boeken kunt lenen of kunt studeren. Je kunt hier ook terecht in het Taalhuis om de Nederlandse taal beter te leren of bij Allemaal Digitaal voor hulp bij vragen over computers, de digitale overheid en e-books. Voor de allerkleinsten is er tweewekelijks het Peutervoorlezen. Een bibliotheekmedewerker leest voor uit de mooiste prentenboeken aan kinderen van 0 – 4 jaar en hun (groot)ouders. Regelmatig worden er activiteiten voor jong en oud in de bibliotheek georganiseerd. Diverse workshops voor de geestelijke gezondheid, spelenderwijs leren tijdens activiteiten voor de jeugd en interessante lezingen.

Als lid van de bibliotheek leen je gratis e-books en luisterboeken in de landelijke online bibliotheek. Zo kun je overal en altijd genieten van mooie verhalen.

En als je niet naar de bibliotheek kunt komen, dan is er ook de Bibliotheek aan Huis. Een vrijwilliger brengt dan regelmatig boeken bij je thuis.

Openingstijden

Maandag
12.00 - 18.00 uur
Dinsdag
10.00 - 18.00 uur
Woensdag
10.00 - 18.00 uur
Donderdag
10.00 - 18.00 uur
Vrijdag
10.00 - 18.00 uur
Zaterdag
10.00 - 16.00 uur
Zondag
Gesloten

Waar kan je ons vinden?

Bibliotheek aan de Vliet Leidschendam

Fluitpolderplein 5
Leidschendam
070-2400250
secretariaat@bibliotheekaandevliet.nl

Meer informatie?

Bezoek de website

Website bezoeken

Verrassende activiteiten

Oude- of Martinikerk

De Oude- of Martinikerk heeft een unieke historie, beginnend rond het jaar 1200. Tot op de dag van vandaag kun je hier de grotendeels middeleeuwse uitstraling van de kerk bewonderen!

Sluis in Leidschendam

Bij de sluis in het historische centrum van Leidschendam kun je genieten op meerdere terrassen, cafés en restaurants. Leidschendam heeft namelijk een bijzondere geschiedenis, die je echt proeft in de omgeving van de sluis.