Gebruik de vele faciliteiten in Bibliotheek aan de Vliet Leidschendam

De Bibliotheek aan de Vliet in Leidschendam staat vol met boeken voor jong en oud. Of je nu houdt van literatuur, architectuur, geschiedenis of biologie: hier vind je bijzondere boeken over alle denkbare thema’s. En er is nog veel meer te doen in de bibliotheek. Je kunt er namelijk ook in alle rust studeren of huiswerk maken op een van de individuele studeerplekken. En je kunt gebruikmaken van de print- en kopieerfaciliteiten, want lang niet iedereen heeft die thuis.

De Bibliotheek aan de Vliet is niet meer alleen een plek waar je boeken kunt lenen of kunt studeren. Je kunt hier ook terecht in het Taalhuis om de Nederlandse taal beter te leren of bij Allemaal Digitaal voor hulp bij vragen over computers, de digitale overheid en e-books. Voor de allerkleinsten is er tweewekelijks het Peutervoorlezen. Een bibliotheekmedewerker leest voor uit de mooiste prentenboeken aan kinderen van 0 – 4 jaar en hun (groot)ouders. Regelmatig worden er activiteiten voor jong en oud in de bibliotheek georganiseerd. Diverse workshops voor de geestelijke gezondheid, spelenderwijs leren tijdens activiteiten voor de jeugd en interessante lezingen.

Als lid van de bibliotheek leen je gratis e-books en luisterboeken in de landelijke online bibliotheek. Zo kun je overal en altijd genieten van mooie verhalen.

En als je niet naar de bibliotheek kunt komen, dan is er ook de Bibliotheek aan Huis. Een vrijwilliger brengt dan regelmatig boeken bij je thuis.

Evenementen bij Bibliotheek aan de Vliet Leidschendam

Codekraken met Mindstorms (9+)

Loop jij warm van technologische en technische snufjes? Tijdens deze workshop ga je aan de slag met de robotset Mindstorms van LEGO!

25, 27 oktober & 3 november 2021
Lees meer over Codekraken met Mindstorms (9+)

Openingstijden

Maandag
12.00 - 18.00 uur
Dinsdag
10.00 - 18.00 uur
Woensdag
10.00 - 18.00 uur
Donderdag
10.00 - 18.00 uur
Vrijdag
10.00 - 18.00 uur
Zaterdag
10.00 - 16.00 uur
Zondag
Gesloten

Waar kan je ons vinden?

Bibliotheek aan de Vliet Leidschendam

Fluitpolderplein 5
Leidschendam
070-2400250
secretariaat@bibliotheekaandevliet.nl

Meer informatie?

Bezoek de website

Website bezoeken

Verrassende activiteiten

Neherpark Leidschendam

Een van de meest karakteristieke gebouwen van Leidschendam is onmiskenbaar het Neherlaboratorium. Inmiddels wat verscholen achter moderne appartementen gezien vanaf de J.S. Bachlaan, maar nog steeds met de kenmerkende toren.

Winkelen in Leidschendam Centrum

Historisch, gemoedelijk, waterrijk, kleinschalig, gezellig, feestelijk: het zijn slechts enkele van de vele goede redenen om eens een bezoek aan Leidschendam Centrum te brengen. Hier vind je ook een grote variatie aan leuke winkels waar je van alles kunt krijgen!