Begin je ontdekkingstocht bij Duin Horst & Weide

Duin Horst & Weide is een heerlijk gebied om te recreëren en even goed te ontspannen. Tussen de steden Leiden, Den Haag en Zoetermeer biedt Duin Horst & Weide rust, ruimte en bijzonder veel afwisseling. Het gebied beslaat de kust en de duinen, de landgoederenzone, het strandwallenlandschap en de Vlietzone met de droogmakerijen en het veenweidegebied. Voor wie houdt van afwisselende uitzichten en Hollandse landschappen is dit dé plek om naartoe te gaan.

Kom wandelen, fietsen, varen of paardrijden in Duin Horst & Weide. Bezoek er de iconen: duingebied Meijendel, Kasteel Duivenvoorde en Molendriegang Wilsveen. Snuif de natuur op. Ontdek bijzondere planten en dieren. Stap in het verleden en laat je imponeren door een van de mooie landgoederen of de betonnen kolossen van de Atlantikwall. Sportiever aangelegd? Dan kun je er met gemak komen zwemmen en golfen!

Tip

Trek je wandelschoenen aan. In Duin Horst en Weide ben je altijd dichtbij een prachtige wandeling. Of je nu gaat voor een korte of lange route, alles is mogelijk.
Bekijk hier verschillende wandelroutes in Duin Horst & Weide

Waar kan je ons vinden?

Logo Duin Horst en Weide

Natuurgebied Duin Horst en Weide

Meer informatie?

Bezoek de website

Website bezoeken

Verrassende activiteiten

Natuurgebied Leidschendammerhout

In Natuurgebied Leidschendammerhout grazen Hooglanders rond de plassen en broeden vogels in de bomen. In dit langgerekte natuurgebied kan er eindeloos gewandeld en gereden worden.

Schatten aan de Vliet

Leidschendam-Voorburg heeft héél veel te bieden. En hoe kun je al dat moois beter ontdekken dan tijdens een prachtige wandel- of fietstocht door de hele regio?