Wandel langs de informatieve Stadsbakens

Op een aantal plekken in de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn informatieve stadsbakens geplaatst. Ze markeren een historische gebeurtenis, gebouw, persoon of ontwikkeling. Zo weet je altijd alles over de bijzondere locaties in Leidschendam-Voorburg!

Onwikkelaar Same-d heeft in opdracht van het Stadsmuseum Leidschendam Voorburg een uniform baken ontwikkeld dat modulair is samengesteld. Het systeem geeft zo de mogelijkheid om makkelijk onderhoud te plegen en eventueel delen van het baken te vervangen. De tekstpanelen zijn digitaal geprint op aluminium dragers. Zo kunnen we nieuwe informatie dus verwerken in de bakens, wat ze extra bijzonder maakt!

Hoeveel stadsbakens kun jij vinden?

Door de hele gemeente staan 10 stadsbakens verspreid die allemaal een historische gebeurtenis, gebouw, persoon of ontwikkeling markeren.

Waar kan je ons vinden?

Verrassende activiteiten

Ruiterstandbeeld Corbulo

Corbulo is de oprichter van Forum Hadriani, het huidige Voorburg. Al meer dan vijftig jaar waakt zijn bijzondere ruiterstandbeeld hier over de omgeving! Het beeld is een mooie stop in de stadwandeling en een prachtige, kunstzinnige weerspiegeling van een uniek stukje geschiedenis.

Bibliotheek aan de Vliet Stompwijk

Ook in Stompwijk maakt de Bibliotheek aan De Vliet het lenen van boeken gemakkelijk. In het prachtige nieuwe band bevindt zich een ruime collectie boeken boordevol interessante verhalen.