Bekijk het opvallende Ruiterstandbeeld Corbulo

Corbulo is de oprichter van Forum Hadriani, het huidige Voorburg. Al meer dan vijftig jaar waakt zijn bijzondere ruiterstandbeeld hier over de omgeving! De Voorburgse beeldhouwer Albert Termote kreeg namelijk in 1964 de opdracht de veldheer te vereeuwigen, en het moge duidelijk zijn dat Termote de Romeinse ruiterbeelden uit de eerste eeuw na Christus als voorbeeld heeft genomen.

Het beeld is een mooie stop in de stadwandeling en een prachtige, kunstzinnige weerspiegeling van een uniek stukje geschiedenis. Meer informatie over Forum Hadriani en de Romeinse periode van de regio kun je vinden in Museum Swaensteyn!

Wist je dat..

Het wapen van Voorburg verwerkt is in het ruiterstandbeeld?

Waar kan je ons vinden?

Verrassende activiteiten

Sluis in Leidschendam

Bij de sluis in het historische centrum van Leidschendam kun je genieten op meerdere terrassen, caf├ęs en restaurants. Leidschendam heeft namelijk een bijzondere geschiedenis, die je echt proeft in de omgeving van de sluis.

Studio Imby

Heb je altijd al eens willen spelen met letters? Lekker creatief en tegelijk leren hoe deze oude techniek werkt. Hiervoor ben je bij Studio Imby aan het goede adres.