Bezichtig Neherpark Leidschendam

Een van de meest karakteristieke gebouwen van Leidschendam is onmiskenbaar het Neherlaboratorium. Inmiddels wat verscholen achter moderne appartementen gezien vanaf de J.S. Bachlaan, maar nog steeds met de kenmerkende toren.

De grond waar het laboratorium op staat had al een eigen geschiedenis. Dit gebouw staat namelijk op de grond waar tussen 1924 en 1939 voetbalvereniging RK AVV (Aloysius Voetbal Vereniging) speelde. Inmiddels vind je in de directe omgeving nog steeds veel sportverenigingen en een hoop groen! Al met al een bijzonder stukje van Leidschendam!

Wist je dat..

Dit gebouw op de grond van een voetbalclub is gebouwd? Tussen 1924 en 1939 was dit de locatie van voetbalvereniging RK AVV.

Waar kan je ons vinden?

Neherpark Leidschendam

Neherpark 5
Leidschendam

Verrassende activiteiten

Houtzaagmolen De Salamander

De Salamander is een opvallende houtzaagmolen in Leidschendam. De molen is rond 1778 opnieuw gebouwd. Er werd een stoommachine ingezet om ook bij windstilte te kunnen zagen, een techniek die voor die tijd vrij nieuw was.

Kinderboerderij Vreugd en Rust

Kinderboerderij Vreugd en Rust is klein, sfeervol, gezellig en overzichtelijk. Ideaal dus voor de kleintjes en de iets-minder-kleintjes. Door de gemoedelijke sfeer waan je jezelf al snel op het platteland! De geiten, kippen en andere dieren zijn erg leuk om van dichtbij te bekijken en te aaien. Daarnaast kunnen kinderen bij de boerderij veel leren […]