Bezoek monument Juliana-Bernhardbank

In 1947 is ter gelegenheid van het huwelijk van prinses Juliana en prins Bernhard een herdenkingsbank gebouwd in de stijl van de Nieuwe Haagsche School en met beeldhouwwerk naar ontwerp van de beeldhouwer Albert Termote, die ook bekend is van het Ruitersstandbeeld Corbulo.

De bank is in feite een soort overkluizing van de vijver, waarbij het zitbankgedeelte zich in het midden van een betegeld terras bevindt dat de vijver doorsnijdt. Kortom, het is een opvallende en historische plek waar je tijdens een wandeling even tot rust kunt komen.

Wist je dat..

Deze bank in 1947 is geplaatst ter gelegenheid van het huwelijk van prinses Juliana en prins Bernhard.

Waar kan je ons vinden?

Verrassende activiteiten

Fletcher Leidschendam-Den Haag

Dankzij de unieke ligging van het Fletcher Hotel zijn stad, strand en groen binnen handbereik. Of je op zoek bent naar natuur, historie of binnenstad, Het hotel is de perfecte plek om Den Haag en omgeving vanuit te ontdekken.

Het Veur Theater

Het Veur Theater is dé plek voor voorstellingen, feesten en partijen! Het theater is gevestigd in een kerkgebouw uit 1908, wat bijdraagt aan de bijzondere atmosfeer. Het hele jaar door zijn hier bijzondere toneelstukken, one-man-shows, cabaretvoorstellingen en meer te zien.