Ervaar de geschiedenis bij Forum Hadriani

Op de plek waar Voorburg nu staat lag namelijk ooit een Gallo-Romeinse stad, de noordelijkste van het Europese vasteland: Forum Hadriani. Dit was zo’n 2000 jaar geleden misschien wel de belangrijkste stad van de regio. En wie goed oplet kan in het huidige stratenpatroon van Voorburg nog steeds verwijzingen ontdekken naar de Romeinse Stad van toen!

In de loop der jaren zijn er bij opgravingen meerdere artefacten uit Forum Hadriani naar boven gekomen, waaronder de hand van een standbeeld, een klein altaar en de restanten van de voormalige haven. In Museum Swaensteyn vind je een maquette van de stad!

Wist je dat..

Forum Hadriani gezien wordt als de Nederlandse Pompeji

Waar kan je ons vinden?

Forum Hadriani

Arentsburghlaan 14
Voorburg

Verrassende activiteiten

Windsurfvereniging Vlietland

Windsurfvereniging Vlietland dé plek om te leren windsurfen of er juist nóg beter in te worden! Als echte windsurf-liefhebber kom je bij deze club altijd aan je trekken. Daarnaast organiseert de vereniging talloze gezellige activiteiten.

Poldermolen De Vlieger

Molen de Vlieger is een poldermolen gelegen in het unieke  polderlandschap Essesteijn te Voorburg waar ook een kinderboerderij deel van uitmaakt. De authentieke molen, gebouwd in 1621, is nog volledig operationeel en thans in- gericht als museum.