Ontdek Natuurgebied Leidschendammer­hout

In Natuurgebied Leidschendammerhout grazen Hooglanders rond de plassen en broeden vogels in de bomen. In dit langgerekte natuurgebied kan er eindeloos gewandeld en gereden worden. Door de talloze kilometers aan voetpaden en ruiterpaden is er voor zowel mens als paard veel te beleven. Met haar afwisselend landschap van natte bossen, ruige graslanden en met riet omringde plassen verveelt de Leidschendammerhout geen moment.

Nog maar dertig jaar geleden liepen er zwartbonte melkkoeien op de strakke weilanden bij Leidschendam, nu is er de Leidschendammerhout. Voor iedere recreant zijn er paden en voorzieningen. Een aanrader is ook het Laarzenpad. Bekijk meer informatie over het laarzenpad op de website van Staatsbosbeheer. Vooral in de winter is het lekker zompen met de laarzen op de natte bodem. De broedvogels zijn er dan even niet, maar zij hebben plaatsgemaakt voor ganzen en krakeenden op de plas. Prachtige uitzichten gegarandeerd!

Wist je dat..

Je dit natuur- en recreatiegebied perfect per paard kunt verkennen?

Waar kan je ons vinden?

Verrassende activiteiten

Central Park Voorburg

Gevestigd in een rijksmonument met een prachtige inrichting zorgt Central Park Voorburg voor een bijzondere vakantiesfeer. Daarnaast kun je heerlijk genieten van smaakvolle gerechten in het restaurant.

Theater Ludens

Theater Ludens is dé culturele hotspot van Leidschendam-Voorburg! Met meer dan 150 voorstellingen per jaar voor jong en oud biedt Ludens een geweldig aanbod op gebied van cabaret, toneel, jeugdvoorstellingen, concerten en films.